GELD VERDIENEN met je video's?! Klik hier om GRATIS te registreren

Verboden video content

Algemene upload richtlijnen

Bij Zideo respecteren wij de rechten van artiesten en makers in het algemeen en wij hopen dat je met ons wilt samenwerken om de Zideo community een creatieve, legale en positieve ervaring te houden voor iedereen, met inbegrip van artiesten en makers. Je mag daarom alleen tv-programma's, en muziekvideo's als je expliciete toestemming hebt van de eigenaar van de video. Dit geldt natuurlijk niet als al het materiaal door jou zelf is gemaakt en jij de rechten hebt.

Als je op video uploaden klikt, geef je impliciet aan dat deze video de gebruiksvoorwaarden van Zideo niet schendt en dat je eigenaar bent van alle auteursrechten op deze video of dat je gemachtigd bent om de video te uploaden. De informatie in deze handleiding kan je helpen om te bepalen of je video inbreuk maakt op het auteursrecht van iemand anders.

De manier om te verzekeren dat je video geen inbreuk maakt op het auteursrecht van iemand anders is door je vaardigheden en verbeelding te gebruiken om iets compleet origineels te creëren. Het kan zo simpel zijn als het filmen van je vrienden die gek aan het doen zijn en zo ingewikkeld als het maken van je eigen korte film met een script, acteurs en het hele verhaal. Als het helemaal van jou is, hoef jij je nooit zorgen te maken om het auteursrecht, jij bent de eigenaar! Zorg ervoor dat je de andere richtlijnen uit de gebruiksvoorwaarden ook volgt. Zorg ervoor dat alle onderdelen van je video jouw originele creatie zijn, ook het geluidsdeel.

1. Upload geen video’s met auteursrechten

 • Geen televisieshows
 • Met inbegrip van sitcoms, sportuitzendingen, nieuwsuitzendingen, komische series, tekenfilms, dramaseries, enzovoort
 • Inclusief netwerk-, kabel- en betaaltelevisie
 • Geen muziekclips, zoals je ze kunt vinden op muziekzenders. Tenzij jij de rechten hebt.
 • Geen films
 • Geen diavoorstellingen met foto's of afbeeldingen die niet van jou zijn

2. Upload geen aanstootgevend, kwetsend of erotisch beeldmateriaal

 • Geen erotisch en pornografisch beeldmateriaal
 • Niet seksueel getint naakt is toegestaan
 • Geen video’s die aanzetten tot haat of haatzaaiende uitspraken of laster bevatten
 • Geen video’s die discriminerend van aard zijn
 • Geen video’s met illegale handelingen of extreem geweld

3. Een aantal content restricties

 • Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort de video is of hoe deze precies op Zideo is terechtgekomen. Of je deze nu rechtstreeks van de kabel hebt opgenomen, het beeld via je televisiescherm hebt gefilmd of de video hebt gedownload van een andere website. De video is hoe dan ook auteursrechtelijk beschermt en je hebt toestemming nodig van de eigenaar van de rechten om het materiaal te distribueren
 • Het maakt niets uit of je de eigenaar/auteur vermeldt—het is en blijft een auteursrechtelijk beschermd stuk
 • Het maakt niets uit dat je geen geld vraagt voor de video—het is en blijft een auteursrechtelijk beschermd stuk
 • Het maakt niets uit dat de video een auteursrechtbericht bevat—het is en blijft een auteursrechtelijk beschermd stuk
 • Het maakt niets uit dat op onze website soortgelijke video's worden aangeboden—het is en blijft een auteursrechtelijk beschermd stuk
 • Het maakt niets uit dat je de video hebt gemaakt uit verschillende stukjes uit auteursrechtelijk beschermde clips—zelfs al heb je eigenhandig voor de montage gezorgd, de inhoud is en blijft auteursrechtelijk beschermd

Als je video's upload die in strijd zijn met wet- en regelgeving, wordt de video van de site verwijderd. We zijn bij wet verplicht om dit te doen. Denk je dat een video op onze site inbreuk maakt op jouw auteursrecht? Stuur ons een auteursrecht bericht zodat wij de video kunnen verwijderen. Als je denkt dat we per vergissing een video hebben verwijderd die jij hebt geupload en waarvan jij het auteursrecht hebt of waarvoor je toestemming hebt gekregen, kun je een tegenvordering sturen om ons dat te laten weten. Accounts die herhaaldelijk auteursrechten schenden kunnen worden beëindigd. Gebruikers met opgeschorte of beëindigde accounts mogen geen nieuwe accounts maken en hebben geen toegang tot de community functies van Zideo.

Hoewel video's die rechtstreekse kopieën zijn van iemand anders materiaal, duidelijk het auteursrecht schenden, zijn er bepaalde zeer beperkte omstandigheden waarin het gebruik van zeer korte clips van een door auteursrechten beschermd(e) video of liedje legaal kan zijn, zelfs zonder toestemming. Dit staat in de wetgeving omtrent auteursrechten bekend als het principe van "juist gebruik". Je kunt bepalen of specifiek gebruik van een korte clip of een auteursrechtelijk beschermde video of beschermd liedje voor 'juist gebruik' in aanmerking komt, door vier factoren te analyseren en af te wegen die in de auteurswet zijn afgebakend. Jammer genoeg is het afwegen van deze factoren vaak nogal subjectief en complex, waardoor het vaak moeilijk is om vast te stellen of een bepaald gebruik een 'juist gebruik' is. Als de eigenaar van het auteursrecht het niet eens is met jouw interpretatie van juist gebruik, kan hij of zij ervoor kiezen het geschil voor de rechtbank op te lossen. Als de rechtbank het eens is met de eigenaar van het auteursrecht, schend je het auteursrecht van de eigenaar en kan een geldelijke schadevergoeding worden opgelegd. Helaas kunnen wij niet bepalen of je video voor 'juist gebruik' in aanmerking komt. Ben je het niet eens met een ontvangen verwijderingverzoek vanwege een inbreuk op auteursrecht? Dien een tegenvordering in. We kunnen je hierover echter geen juridisch advies geven. Als je vragen hebt over je situatie, raden we je aan juridisch advies in te winnen.

Let op: wij zijn geen advocaten en de informatie die we hier bieden is dan ook GEEN juridisch advies. Wij bieden deze handleiding alleen ter informatie.